tiistai 11. helmikuuta 2014

Mistä on maailman paras pullataikina tehty

... kardemummasta, lämmöstä ja rakkaudesta pullaan <3 

Pullan leipominenhan on loppujen lopuks melko yksinkertasta hommaa, aikaahan se toki vie mutta lopputulos on varmasti sen kaiken vaivan arvosta. Mikä sen parempaa kun pullataikinan popsiminen niin, että maha tulee kipeeks, vasta uunista tullut pulla ja ylpeyden tunne siitä mitä on saanut aikaseks.( Ja jos kerrostalossa leipoo, voi olla varma että saa naapurit kateelliseks kun tuoreen pullan tuoksu hiipii tuuletuskanavista) Taikinaa tehdessä kannattaa kuitenkin olla melko tarkkana, jos ei halua syödä kivikovia pullia, ei liikaa jauhoja, ja taikinan täytyy antaa kohota kaikessa rauhassa. Samasta taikinasta voi kaikenlisäks kikkailla monenlaisia pullia, me päädyttiin rahkapulliin ja ihan tavallisiin pikkupulliin (joista piti osa laittaa pakkaseen odottaan laskiaista mutta ...). Jokainen varmasti osaa googlata pullataikinan ohjeen tai kaivaa esiin sen pölyttyneen köksän kirjan ja ruveta leipomaan pullia! Ja jos et osaa, häpeä, ja opettele. 

Mutta jos keittiön räjäyttäminen pullaa leipoessa  ei innosta, niin aina voit antaa jonkun ammattilaisen sotkea puolesta, istua alas ja vain nauttia valmiista herkusta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti